Zoek

Medicijnbereiding en verstrekking
E-mailadres

Als u naar de dokter bent geweest kan hij een advies geven en/of een recept voorschrijven. Op dit recept zijn medicijnen voorgeschreven. In de apotheek kunt u dit recept aanbieden.

  • In de apotheek wordt altijd gecontroleerd of u voorgeschreven medicijnen kunt gebruiken.
    Ondeskundig gebruik kan namelijk veel schade aanrichten. U krijgt receptgeneesmiddelen niet zomaar mee. Eerst wordt een aantal controles uitgevoerd. Medicatiebewaking noemen wij dat. Het komt regelmatig voor dat wij met uw huisarts of specialist moeten afstemmen over de medicijnen die aan u zijn voorgeschreven.
  • Het assortiment aan medicijnen van de apotheek is een verantwoord assortiment.
    Wij bieden een ruim assortiment aan waarbij wordt gelet op de hoogste kwaliteit. Naast receptgeneesmiddelen vindt u bij ons ook vrij verkrijgbare medicijnen en andere producten. Wij helpen u graag bij het maken van een verantwoorde keus uit het vrij verkrijgbare assortiment. Ook kunt u bij ons terecht voor advies bij malariapreventie en thuisverpleging (medicatie, pampers, decubitis, voeding) enzovoort.
  • Het komt vaak voor dat de medicijnen die zijn voorgeschreven moeten worden gemaakt.
    Deze medicijnen worden in een speciale ruimte volgens vaste richtlijnen gemaakt door gediplomeerd personeel. De gemaakte medicijnen worden gecontroleerd door de apotheker. Alvorens deze medicijnen worden verstrekt worden deze tenslotte gecontroleerd door een andere assistent.