Zoek

Wat gebeurt er met uw recept?
E-mailadres

U bent naar de dokter geweest en u heeft een recept gekregen voor medicijnen. Bij NV Soma Apotheek kunt u de medicijnen verkrijgen. Maar wat gebeurt er eigenlijk terwijl u wacht?

 

1.   Uw recept wordt aangenomen

recept aanname

Allereerst worden bij binnenkomst de persoonsgegevens zoals naam en geboortedatum, verzekeringsgegevens, adresgegevens en contactgegevens geverifïeerd. Dit is nodig omdat bij onjuiste gegevens de apotheek niet wordt uitbetaald door de verzekeraar. Uw adresgegevens worden genoteerd en achteraf ingevoerd. Deze zijn nodig om u snel te kunnen vinden, indien er iets mis mocht gaan met uw medicijnen. Uw gegevens zijn bij de apotheek beschermd en worden NIET aan derden afgestaan zonder uw toestemming. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw privacy.

Als u een bijsluiter wenst mee te nemen, wordt u verzocht dat nu door te geven. Bij de verwerking van het recept kan de bijsluiter worden geprint.

 

2.   Invoer recept in informatiesysteemNadat de gegevens zijn genoteerd op uw recept, worden deze gegevens ingevoerd in een informatiesysteem (computer). In dit systeem zitten alle medicijnen die geleverd worden. Als u eerder bij Soma apotheek medicijnen heeft opgehaald, dan zijn deze gegevens nog bekend in het systeem. Bij het invoeren van het nieuwe recept, voert het systeem automatisch een aantal controles uit zoals controleren of uw medicijnen samengaan met andere medicijnen die u al gebruikt. En er wordt automatisch gecontroleerd of het medicijn op voorraad is en of de voorgeschreven sterkte klopt met de leeftijd. Mocht er bij deze belangrijke controle een afwijking worden geconstateerd, dan wordt dit voorgelegd aan de apotheker of er wordt direct gebeld met de dokter. Samen met de apotheker, arts of specialist wordt dan gekeken naar de afwijking en kan het recept eventueel worden aangepast.

Als u om een bijsluiter heeft gevraagd, wordt deze nu geprint.

U kunt zich voorstellen dat alle stappen secuur moeten worden verricht en dat deze tijd vergen. Als een afwijking zich voordoet en contact moet worden gemaakt met de arts of specialist, bestaat de kans dat de wachttijd langer wordt.

3.    Klaarzetten en/of bereiden medicijnen

bereiding geneesmiddel klaarzetten geneesmiddel

Nadat het recept is ingevoerd in het systeem worden er etiketten afgedrukt en kan uw medicijn worden bereid en/of klaargezet. NV Soma Apotheek heeft een eigen bereidingsruimte waar op professionele wijze medicijnen worden bereid zoals (zet)pillen, zalfjes, drankjes en lotions. De bereide medicijnen voldoen aan de hoogste kwaliteit door gebruik van grondstoffen van de hoogste kwaliteit en de verschillende controles die voor, tijdens en na het bereidingsproces plaatsvinden. Uiteraard controleert de apotheker of de bereiding van de medicijnen volgens de geldende farmaceutische voorschriften gebeurt. Als uw medicijnen niet hoeven te worden bereid, worden deze medicijnen onder continue controle meteen klaargezet door andere assistenten.

 

4.    Controle klaargezette medicijnen en afgifte


Nadat uw medicijnen zijn klaargezet controleert een derde assistent de medicijnen. Na deze controle worden de geneesmiddelen aan u afgegeven. Bij het afgeven van de medicijnen krijgt u van de assistent informatie over het medicijn, het gebruik en eventueel de betaling. Als u om een bijsluiter heeft gevraagd, dan krijgt u deze bijsluiter nu mee. Van u wordt verwacht dat u de ontvangen geneesmiddelen altijd even controleert alvorens u vertrekt.

5.    Controle door de apothekers


Alle binnengekomen recepten worden dezelfde middag of avond gecontroleerd door de apotheker. Als er aanvullende informatie moet worden verkregen of verstrekt wordt direct telefonisch contact met u opgenomen. Het is daarom van belang dat uw persoonsgegevens altijd actueel zijn.

 


Wachttijd


Het is tijdens de piekuren erg druk bij de apotheek, waardoor de wachttijd voor de klant lang is. De piekuren zijn tussen 9.00-11.00 uur en tussen 17.00-19.00 uur. Indien u de piekuren wenst te vermijden, bent u ook welkom op de volgende tijden: dagelijks ’s morgens van 07.00-09:30 uur en ’s middags van 14.00-17.00 uur. Tijdens deze uren heeft u over het algemeen de kortste wachttijd. Op zaterdagmiddag zijn we ook speciaal geopend voor spoedgevallen. Tijdens dit uurtje wordt er met minimaal personeel gewerkt. Dit heeft invloed op uw wachttijd. Wij vragen u begrip hiervoor.

Ideeën of suggesties

Mocht u een naar aanleiding van het lezen van deze informatie nog ideeën of suggesties hebben, dan kunt u deze deponeren in de ideeënbus in de wachtruimte van NV Soma Apotheek. Desgewenst kunt u een email sturen naar het volgende adres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.